Projecten 

KCEM initieert eigen projecten en/of wordt regelmatig gevraagd om samen te werken bij maatschappelijke projecten.

De Langste Eettafel

Gezellig samen eten aan de langste tafel in Maastricht. Dat gebeurde woensdagavond 26 september jl. bij Resto vanHarte, gelegen in het trefcentrum in Wittevrouwenveld.

De Langste Eettafel van Nederland is een concept van Resto van Harte, dat dit jaar -in samenwerking met verschillende organisaties- werd georganiseerd in het kader van de Week van de Eenzaamheid. Uiteraard verleende het KCEM graag haar medewerking aan deze mooie activiteit.

Zo verstrekte het kenniscentrum informatie over haar activiteiten en konden onze taalstagiaires kennismaken met het netwerk in de wijk Wittevrouwenveld. Er waren zo'n 150 deelnemers aan de maaltijd. De driegangenmaaltijd werd o.a. geserveerd door minister Gerd Leers, zijn echtgenote Genoveef Leers (Statenlid provincie Limburg) en wethouder Mieke Damsma.

Alle restaurants van Resto vanHarte doen deze week mee aan de Week tegen Eenzaamheid. Door het verbinden van de tafels in de restaurants en het 'online verbinden' van de Resto's hopen zij met ruim 20.000 mensen de Langste Eettafel van Nederland te vormen.